З давніх-давен в раціоні слов’ян існують страви на щодень та страви, що можуть подаватись на стіл за певної нагоди. М’яке, соковите, духмяне м’ясо «Гармошка» заслуговує на те, щоб стати фаворитом святкового застілля.
Виглядає м’ясо дуже апетитно, а готується просто. Більш того,за такої подачі страву дуже легко розділити порціонно між гостями. Будь певен: кращого способу запекти свину вирізку просто не існує!
Інгредієнти:
1 кг свинини (корейка чи карбонат)
200 г твердого сиру
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. гірчиці
200 г шампіньойнів
1 болгарський перець (за бажанням)
2-3 помідори
2-3 зубки часнику
3 ст. л. олії
3 ст. л. соєвого соусу (за бажанням)
сіль, перець , прованські трави, базилік за смаком
Приготування:
1. Відібрати м’який шматок свинини як на буженину. Сальні проміжки дадуть додаткову соковитість при запіканні.
2. На шматкові м’яса зробити поперечні надрізи через 1-1,5 см, не дорізаючи до кінця приблизно півсантиметра.
3. Змішати лимонний сік, часничок, соєвий соус, гірчицю, спеції в окремій мисці.
4. Приготованим маринадом натерти шматок м’яса з усіх сторін, посолити та поперчити за смаком. Відправити в холодильник на 10 годин.
5. Томати тоненько нарізати кружальцями, сир скибочками, гриби чи болгарський перець (за бажанням) пластинами, дрібнимо часник.
6. У кожен надріз рівномірно вкласти ці інгредієнти.
7. Свинину замотати у фольгу і запікати в розігрітій духовці за температури 180-200 градусів протягом 60 хвилин.
Примітка: соєвий соус уже є достатньо солоним, тому обережно з сіллю!
Аби зайва волога при випіканні випаровувалась, можна залишити верх фольги трохи привідкритим. Готове м’ясо прикрашаємо зеленню. Королівську страву можна подати до столу з картоплею, рисом, кабачками чи будь-яким іншим гарніром.
Нехай смакує! Не забудь поділитись чудовим рецептом з друзями, цей рецепт точно стане твоїм фірмовим.
Коментар 0