Як приготувати італійську поркетту – смачний рулет зі свинини


Справжня італійська поркетта. А ти куштував її? Кажуть, що на Апеннінському півострові її вміють готувати тільки професіонали. Але ми просто впевнені в тому, що ти впораєшся із завданням не гірше італійців.

Отже, поркетта – рулет зі свинини. Відповідно до історії, вперше його приготували в центральній Італії. Пізніше рецепт поширився по всій країні. Сьогодні без нього не обійдеться жодне свято чи ярмарок.

Ароматна, апетитна, з хрусткою скоринкою, різноманітними спеціями і навіть цедрою апельсина – у себе на батьківщині поркетта є головним делікатесом. Якщо її пропонують під час всенародних святкувань, то тільки в булочці – panino con porchetta. Що ж, повтори рецепт на своїй кухні!

М’ясний рулет

Інгредієнти

– 1 кг свинячої лопатки
– 6 зуб. часнику
– 2 гілочки розмарину
– 3 ст. л. апельсинової цедри
– 2 ст. л. шавлії
– 2 ст. л. насіння укропу
– сіль, молотий перець, оливкова олія – за смаком.

Приготування

1. Візьми свинячу лопатку, промий її під струменем води. Зроби один глибокий надріз на відстані в кілька сантиметрів від краю.

2. Розгорни її по зрізу. Зроби глибокий надріз паралельно столу.

3. Далі зроби косі надрізи там, де пласт ще більш товстий. Це потрібно для того, щоб м’ясо краще промаринувалося.

4. Змасти підготовлене м’ясо оливковою олією. Обов’язково посоли його.

5. Посип пласт перцем, насінням кропу, подрібненим розмарином, а також шавлією. Подрібни часник. Посип м’ясо ним і цедрою апельсина.

6. Тепер обережно згорни щільний рулет.

7. Посип сіллю і спеціями згорнутий рулет.

8. Перев’яжи його мотузкою і відправ в холодильник. Залиш його там на 3-4 години. Ідеальний варіант – на ніч. При цьому краще помістити його на решітку.

9. Вистав температуру духовки на 230 ° С. Змасти форму для запікання оливковою олією. Постав рулет в духовку на 20 хвилин. Після зменш температуру до 120 ° С і запікай ще 60 хвилин.

10. Накрий рулет фольгою ще на 10 хвилин. Готово!

Кожен регіон Італії готує поркетту згідно з власним рецептом. Будь-яка господиня теж намагається експериментувати, додаючи свої спеції. Все ж, якими б різними не були рецепти, шавлія і розмарин – обов’язкові складові.

Це калорійний перекус, не сперечаємося, але іноді можна собі його дозволити, чи не так? Обов’язково розкажи друзям про рецепт нового рулету!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
5
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
5
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Як приготувати італійську поркетту – смачний рулет зі свинини