М`ясні «пальчики» на святковий стіл, аби задобрити голодного Бика


Іноді так хочеться порадувати дсвої домашніх або гостей чимось поживним і при цьому незвичайним. Адже відбивні і традиційні котлети встигають набриднути. Ми хочемо поділитись рецептом смачної і соковитої м’ясної страви до Нового року, на приготування якого піде зовсім небагато часу. «М’ясні пальчики» стануть коронною стравою святкового столу.

М’ясні пальчики

Інгредієнти

  • 1 кг курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 2 ч. л. спецій (куркума, паприка, сушений часник)
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г твердого сиру
  • кріп
  • розпушувач або сода
  • майонез
  • олія

Приготування

1. Приправляємо курячий фарш спеціями, сіллю і перцем. Потім додаємо пару ложок майонезу (за смаком) і цибулю, ретельно подрібнену в блендері.

2. Сир натираємо на тертці, бажано дрібній. Вершкове масло ріжемо на брусочки, кріп подрібнюємо. На харчовій плівці формуємо коржик з фаршу, при цьому намагаємося зробити його якомога тонше. Брусочок масла занурюємо в подрібнений кріп, кладемо його в середину коржика. Після цього за допомогою плівки звертаємо наш коржик в «пальчик». Макаю в пшеничне борошно.

3. Далі формуємо наступну котлетку таким же чином, тільки в цей раз маку масло не в кріп, а в тертий сир. Продовжуємо формувати «пальчики», чергуючи начинки. Відправляємо котлетки на 30 хвилин в морозилку.

4. А тим часом приготуємо кляр: з’єднуємо яйця з лимонним соком, додаємо сіль, куркуму, паприку, сушений часник, чверть склянки води. У цю ж суміш додаємо борошно (кукурудзяне і звичайне), розпушувач або соду, погашену оцтом. Вимішуємо кляр до консистенції не надто густої сметани.

5. Дістаємо котлетки з морозилки. На сковороді розігріваємо олію (досить велика кількість). Вмочуємо пальчики в кляр і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки. Страва готова – «м’ясні пальчики» подаємо теплими, а також посипаємо подрібненою зеленню.

їСтрава виглядає дуже апетитно і незвично, при цьому вона дуже ситна. Її оцінять і дорослі, і діти.

Раніше ми розповідали, як приготувати м’ясо по-тайськи.

А також постили, як приготувати смачний салат “Наречена”.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
1
Химерний
Подобається Подобається
4
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
1
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

М`ясні «пальчики» на святковий стіл, аби задобрити голодного Бика