Як замаринувати свинину до святкового столу


У новорічні свята спробуйте приготувате це м’ясо, що тане в роті, з хрусткою скоринкою.

Свинина, запечена з яблуками і салом в духовці, може послужити прикрасою будь-якого святкового столу. Можна взяти нежирну грудинку, шийку або іншу частину свинини.

Нам в редакції Популярне дуже подобається склад цього рецепта – основа дуже проста: м’ясо, яблуко, сало. Особливий колорит страві надають бамбукові шпажки. Хоча, звичайно, можна запросто обійтися і без них.

Яблука і вино надають м’ясу неповторний аромат, а сало робить його більш ніжним і соковитим. Проста, досить швидка в приготуванні, але при цьому дуже презентабельна страва.

Маринована свинина

Інгредієнти

  • 900 г свинячої вирізки
  • 1 зелене яблуко
  • сало до смаку
  • 70 мл білого сухого вина
  • 1 ст. л. чорного перцю горошком
  • сіль за смаком
  • оливкова олія за смаком

Приготування

1. Зробити в шматку свинини досить глибокі поперечні розрізи, не розрізаючи її до кінця.

2. Нарізати яблуко тонкими часточками, сало тонкими смужками. Начинити кожен розріз шматком сала і часточкою яблука.

3. Потім скріпити вирізку бамбуковими шпажками.

4. Викласти м’ясо в форму для запікання. Скропити оливковою олією. Посолити і поперчити за смаком.

5. Поставити запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Після закінчення цього часу полити м’ясо вином і запікати ще 15-20 хвилин в рукаві або в фользі.

6. Дістати м’ясо з духовки, видалити шпажки і подавати з гарніром.

От і все – свинина з яблуками і салом готова. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати м’ясні рулетики зі свинини.

А також ділились рецептом пальчиків зі свинини.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
5
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
1
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Як замаринувати свинину до святкового столу