Багато хто думає, що курка апріорі не може вийти соковитою. А може, вся справа в тому, що ми неправильно підходимо до процесу підготовки м’яса? Вдалий маринад для курки з гірчицею допоможе змінити підхід.
Маринад для курки з гірчицею
Уявіть, що іменитий шеф-кухар розкрив вам всі секрети. І тепер ви, змішуючи всього кілька звичних продуктів, перетворюєте звичайну курячу грудку або філе, стегенця або навіть всю курку в нереально соковите і рум’яне м’ясо.
Щоб м’ясо було ніжним і соковитим, важливо не просто використовувати маринад для курки з діжонською гірчицею, але і вибрати ідеальну ємність. Вибирайте посуд, що не окислюється: керамічний або скляний, з нержавіючої сталі, емальований або спеціальний пластиковий.
Ємності для маринування курки
Не радимо вам використовувати алюмінієві ємності, тому що вони окислюються і надають м’ясу неприємний присмак. Розмір ємності теж дуже важливий, адже курка повинна увійти в неї повністю, а зверху потрібно буде ще й вантаж помістити.
Скільки маринувати курку
Курка маринується і готується в кілька разів швидше, ніж, наприклад, свинина. Саме з цієї причини багато хто радить протримати шматочки під гнітом до 2-3 годин. Але тут є кілька нюансів в залежності від того, яку частину тушки ви збираєтеся готувати.
Ціла тушка маринується всю ніч.
Філе, грудка, крильця – 1-2 години.
Гомілки і стегенця – 2-4 години.
Це загальні поради, але, як показує практика, будь-яке м’ясо краще залишати в холодильнику на ніч.
Як приготувати маринад для курки
Інгредієнти
- 1 кг курячого м’яса
- 0,5 скл. кефіру
- 0,5 ч. л. часникового порошку
- 1 щіпка червоного меленого гострого перцю
- 1 щіпка чорного меленого перцю
- 0,5 ч. л. каррі
- 1 ч. л. паприки
- 1 щіпка солі
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
Приготування
1. Візьміть глибоку ємність. Перелийте в неї кефір. Додайте паприку і гострий перець, сіль і гірчицю, чорний перець, а також часниковий порошок і каррі. Змішайте все.
2. Помістіть м’ясо в маринад. Накрийте ємність плоскою тарілкою, а зверху помістіть вантаж. Так курка добре просочиться.
3. Помістіть м’ясо в холодильник на всю ніч, а потім готуйте звичним способом.
Ви можете розширити список інгредієнтів для маринаду з гірчицею для курки в духовці. Наприклад, куркума не просто зробить м’ясо смачніше, але і додасть йому золотисту скориночку.
Спеції для маринаду
Смак і аромат стануть в рази яскравіше, якщо в кефірну суміш додати коріандр, м’яту, шавлію, чебрець, розмарин, майоран і базилік.
І ще кілька лайфхаків
Якщо ви купили заморожене м’ясо і плануєте його замаринувати, не чекайте, поки розморозиться, а відразу залийте кефірною сумішшю: курка теж прекрасно промаринується.
Цей маринад для курки з гірчицею сміливо можна використовувати і для інших видів м’яса, але не для риби.
Спосіб приготування маринованого м’яса можна вибирати на свій розсуд. Але найчастіше його запікають: шматочки виходять соковитими і золотистими
Можна нарізати курку невеликими шматочками, упакувати її в пакет для заморозки, залити маринадом і зберігати так в морозильній камері до 3 місяців.
Є безліч варіантів маринаду для курки. Деякі продумані і підготовлені професійними кухарями, інші – винаходи кмітливих господинь в межах стін кухні. Тепер знаючи, як використовувати гірчицю для маринування курки, ви навчитеся дивувати своїх гостей.
Раніше ми розповідали, як приготувати “курку в снігу”
А також давали рецепт італійського кексу “Дванадцять ложок”
Коментар 0