В Україні та в усьому православному світі почалась Масниця. Цілий тиждень потрібно готувати і споживати млинці! Якщо класичний рецепт тобі приївся, пропонуємо дещо зовсім новеньке.
Багрір — традиційні марокканські дуже популярні млинці, їх печуть і продають прямо на вулиці у величезній кількості!
Марокканські млинці
Відмінна риса марокканського млинця — це блідий, не рум’яний колір. Їх подають з соусом з топленого масла і меду.
Якщо ти прагнеш пористих, повітряних, ідеально пишних млинців на сніданок, скористайся цим рецептом, щоб приготувати їх вдома.
Інгредієнти для тіста
1 ст. манки
1 ст. борошна
2 ст. теплої води (400-450 мл)
1 яйце
1 ч. л. рослинного масла
1 ч. л. цукру
1 ч. л. дріжджів
дрібка солі
0,5 ч. л. соди або розпушувача
Інгредієнти для соусу
70 г вершкового масла
6 ст. л. меду
Приготування:
1. Змішай всі сухі інгредієнти в глибокому посуді, додай яйце, перемішай. Потім цівкою влий теплу воду, олію і ретельно перемішай ще раз.
2. Збивай отриману масу 1-2 хвилини міксером чи блендером до утворення рідкуватого тіста, потім накрий його і залиш на 40 хвилин, щоб тісто максимально піднялося.
3.Поки тісто підходить, зроби соус. Для цього розтопи мед з вершковим маслом, але ні в якому разі не доводь соус до кипіння.
4. Тісто, що виросло в 2 рази, вилий на злегка розігріту сковорідку без олії. Тісто лий чітко в центр і не розподіляй по сковороді, інакше млинці НЕ будуть робитись бульбашками. Смаж на середньому вогні і тільки з одного боку.
5. Коли верхня сторона млинця перестане бути липкою і підсохне, зніми його зі сковороди. Подавай, поливши соусом.
Можна посипати багрір тертим сиром та спеціями і отримати чудову закуску до каші. Сподіваюсь, всім твоїм домашнім такі млинці припадуть до душі.
Будь хорошим, поділись цим рецептом з друзями! Смачного!
Коментар 0