fbpx

Марокканські млинці з пінного тіста: 1000 і 1 отвір на поверхні. Легкі, наче пір’їнка!


В Україні та в усьому православному світі почалась Масниця. Цілий тиждень потрібно готувати і споживати млинці! Якщо класичний рецепт тобі приївся, пропонуємо дещо зовсім новеньке.

Багріртрадиційні марокканські дуже популярні млинці, їх печуть і продають прямо на вулиці у величезній кількості!

Відмінна риса марокканського млинця — це блідий, не рум’яний колір. Їх подають з соусом з топленого масла і меду.

Якщо ти прагнеш пористих, повітряних, ідеально пишних млинців на сніданок, скористайся цим рецептом, щоб приготувати їх вдома.

Інгредієнти для тіста

1 ст. манки
1 ст. борошна
2 ст. теплої води (400-450 мл)
1 яйце
1 ч. л. рослинного масла
1 ч. л. цукру
1 ч. л. дріжджів
дрібка солі
0,5 ч. л. соди або розпушувача

Інгредієнти для соусу
70 г вершкового масла
6 ст. л. меду

Приготування:
1. Змішай всі сухі інгредієнти в глибокому посуді, додай яйце, перемішай. Потім цівкою влий теплу воду, олію і ретельно перемішай ще раз.

2. Збивай отриману масу 1-2 хвилини міксером чи блендером до утворення рідкуватого тіста, потім накрий його і залиш на 40 хвилин, щоб тісто максимально піднялося.

3.Поки тісто підходить, зроби соус. Для цього розтопи мед з вершковим маслом, але ні в якому разі не доводь соус до кипіння.

4. Тісто, що виросло в 2 рази, вилий на злегка розігріту сковорідку без олії. Тісто лий чітко в центр і не розподіляй по сковороді, інакше млинці НЕ будуть робитись бульбашками. Смаж на середньому вогні і тільки з одного боку.

5. Коли верхня сторона млинця перестане бути липкою і підсохне, зніми його зі сковороди. Подавай, поливши соусом.

Можна посипати багрір тертим сиром та спеціями і отримати чудову закуску до каші. Сподіваюсь, всім твоїм домашнім такі млинці припадуть до душі.

Будь хорошим, поділись цим рецептом з друзями! Смачного!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Марокканські млинці з пінного тіста: 1000 і 1 отвір на поверхні. Легкі, наче пір’їнка!