Зимові свята – ідеальний час, аби приготувати простенький, проте неймовірно смачний і ароматний мандариновий пиріг. Закохатися в цей десерт можна з першого ж шматочка. А чого тільки вартий яскравий вид пирога!
Впевнені, що всі гості теж будуть в захваті від цього десерту.
Мандариновий пиріг
Інгредієнти
- 2 мандаринки середнього розміру
- 2-3 курячих жовтка
- 180 г пшеничного борошна
- 0,5 пакетика ванільного цукру
- 125 мл свіжого молока
- 100 г цукру
- 25 г розтопленого вершкового масла для тіста
- 25 г вершкового масла для заливки
- 1/3 чайної ложки солі
- 1,5 ч. л. розпушувача для тіста
- 2 ст. л. цукру для посипання пирога
- 2-3 ст. л. цукрової пудри для посипання пирога
Приготування
1. Збити курячі жовтки з цукром, розтопленим маслом, молоком, ванільним цукром і сіллю.
2. Додаємо до отриманої маси просіяне борошно і розпушувач для тіста. І знову добре збити.
3. Потім тісто вилити в форму для запікання і рівномірно розподіляємо.
4. Зверху викладаємо красиво часточки мандаринів. І поливаємо розтопленим вершковим маслом. А також посипаємо двома столовими ложками цукру.
5. Потім відправляємо наш пиріг пекти в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин. Через півгодини пробуємо на готовність шпажкою. Якщо пиріг готовий, дістаємо і посипаємо цукровою пудрою.
Покрокове приготування цього пирога дивись тут у відео:
Смачного! Після першого готування цієї смакоти ти просто не зможеш зупинитися. Можеш уже прощатися з усіма дієтами.
Раніше ми публікували яблучного пирога “Квітка”
та єгипетського пирога “Фитир”.
Коментар 0