fbpx

Закусочні пиріжечки-крихітки: за 30 хвилин легко готується 100 штук. Без ліпки!


У кожної господині, безперечно, є свій смачний рецепт пиріжків. Ми пропонуємо приготувати дивовижні маленькі пиріжечки. Зробити сто штук пиріжків-корихіток цілком можливо за 30 хвилин!

Маленькі і акуратні закусочні пиріжечки виглядають дуже апетитно. У них багато начинки і мало тіста. Пиріжки можна їсти і з супом, і з чаєм, не соромно і гостям на стіл поставити. А якщо заморозити заготовки, під рукою завжди буде палочка-виручалочка на випадок несподіваних гостей.

Тісто у них дуже ніжне, а завдяки особливій формі в пиріжку його дуже мало. Випікати рекомендуємо подвійну, а то й потрійну порцію!

Як приготувати маленькі пиріжки на один укус

Інгредієнти для тіста

400 г борошна вищого гатунку
2 яйця (1 для змащування пиріжків)
250 мл кефіру
1 ст. л. сметани
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
3 ст. л. рослинної олії
1 ч. л. розпушувача
кунжут для посипання

Ідеальною начинкою для таких пиріжків буде тушкована капуста, м’ясо, лівер чи варена картопля з грибами. Ці начинки смачні, але мало кого можна ними здивувати. Також можна спробувати оригінальноу ковбасно-сирну начинку для закусочних пиріжків.

Інгредієнти для начинки:

100 г вареної ковбаси або шинки
50 г твердого сиру
свіжа зелень
1 зубчик часнику

Приготування:

1. Приготуй спочатку тісто. Змішай всі рідкі інгредієнти з сіллю, цукром і розпушувачем. Порціями додавай просіяне борошно і замішуй м’яке, еластичне тісто.

2. Поклади тісто в миску, прикрий рушником і дай йому настоятись при кімнатній температурі 20 хвилин. Тим часом приготуй начинку. Ковбасу і сир натри на крупній тертці, додай зелень і подрібнений часник.

3. Щоб сформувати пиріжечки, тобі потрібна пельменниця! Тісто розділи на 4 частини, кожну з яких розкачай в пласт товщиною 2-2,5 мм.

4. Пельменницю добряче посип борошном і прикрий пластом тіста. Виклади посередині начинку. Прикрий другим пластом і розкачай качалкою. Видави пиріжки з форми і відразу розмісти на деко, змащеному рослинної олії.

5. Змасти заготовки збитим яйцем і посип кунжутом. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Смачного!

Повір, всі домашні будуть у захваті, а міні- пиріжечки розійдуться за пару хвилин.

Сподобався рецепт? Тоді швидше розкажи подругам, як приготувати маленькі пиріжки з будь-якою начинкою!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
2
О боже
Круто Круто
4
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Закусочні пиріжечки-крихітки: за 30 хвилин легко готується 100 штук. Без ліпки!