Згадуючи випічку, яку можна зробити нашвидкоруч, багато з нас одразу думають про шарлотку. Однак після знайомства з рецептом нижче у вас може з’явитись новий фаворит серед солодких страв. І це його величність – лимонний пиріг на кефірі, политий глазур’ю.
Він виходить високим і дуже ароматним. Все завдяки лимону, який достатньо кинути в блендер і перемішати з тістом. Важливу роль в цьому десерті грає цукрова глазур. Без неї у вас вийде звичайний (але при цьому дуже смачний) корж для цитрусового торта.
Разом з глазур’ю пиріг перетворюється на справжній різдвяний кекс. Сподіваємось, вам сподобається цей простий, але смачний десерт.
Лимонний пиріг на кефірі
Інгредієнти
- Борошно 320 г
- Лимон 1,5 шт.
- Яйце 3 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор 200 г
- Кефір 200 мл
- Сода 1 ч. л.
- Олія 100 мл
- Цукрова пудра 3 ст. л.
Приготування
Один лимон помийте, наріжте на шматочки і подрібніть в блендері.
Яйця посоліть, збийте до утворення піни. Потім тонкою цівкою додайте цукор, продовжуючи збивати. У вас повинна вийти пишна світла маса.
В стакан кефіру кімнатної температури додайте ложку соди, зачекайте хвилину і додайте його до яєць.
Додайте в рідку суміш олію. Потім продовжуйте збивати. поступово додаючи борошно, до отримання напіврідкого тіста. Додайте пюре з лимону.
Залийте тісто в форму (змащену олією) і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Перед подачею збийте цукрову пудру з половиною лимона і полийте нею повністю остиглий пірог
Немає нічого кращого шматочка ароматного пирога до чаю, особливо довгими зимовими вечорами. Секрет конкретно цієї випічки в тому, що вона дарує величезну насолодупри мінімальних зусиллях. Сподіваюся, вам сподобається цей простий, але смачний десерт.
Раніше ми публікували рецепт англійського рідзвяного кексу.
А також рецепт пирога-піци від Ольги Матвей.
Коментар 0