Львівськй сирник з шоколадною глазур’ю за старовинним рецептом


Цей рецепт досить старовинний, тому в його склад входять тільки найбільші натуральні інгредієнти. Львівський сирник сподобається всім любителям домашнього сиру (творогу) і солодкого. Десерт виходить ну дуже ніжним.

Якщо ви вирішите його приготувати, то є шанс, що ви взагалі перестанете готувати звичайну сирну запіканку.

Львівський сирник

Інгредієнти

  • 750 г жирного сиру (творогу)
  • 300 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • 6 яєць
  • 1,5 ст. л. манної крупи
  • цедра з одного лимона
  • 10 г ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. куркуми


Приготування

Сир обов’язково потрібно брати жирний. Весь сир висипати у велику миску і перемішати його блендером.

Залити окропом родзинки і дати настоятися хвилин 15, після цього злити воду і дати родзинкам підсохнути на рівній поверхні.

Розділити білки і жовтки в різні ємності. У жовтки додати цукор, ванільний цукор. Після цього жовтки потрібно збивати міксером приблизно 5 хвилин. Маса повинна злегка збільшитися в обсязі і повністю побіліти.

У жовтки додати вершкове масло, але варто переконатись, що воно кімнатної температури. Також додати манку, потім ще раз збити масу до повної однорідності.

Після цього додати в жовтки родзинки і цедру лимона, потім перемішати ще раз. Тепер можна додавати масу жовтків до сиру. Також покласти куркуму і гарненько все разом перемішати.

Тепер можеш зайнятися білками. Збити їх до появи білих піків і потім акуратно вмішати білки до сирної маси.

Розігріти духовку до 180 градусів. Тим часом застелити форму для випікання пергаментом і вилити сир всередину. Знадобиться десь одна годину в духовці, після цього сирник повинен повністю охолонути.

Приготування глазурі

1. Десерт обов’язково потрібно полити зверху шоколадною глазур’ю. Для цього перемішати разом 250 г цукру і 60 г какао. Потім додати до суміші 60 мл молока і поставити все на повільний вогонь.

2. Потрібно ретельно перемішувати суміш, щоб розтопився цукор. За бажанням можна додати ще 20 мл молока. Після того, як отримаєте однорідну суміш, додати ще 100 г масла і перемішувати, поки не розтопиться.

3. Тепер можна нарешті змащувати львівський сирник глазур’ю і поставити в холодильник до повного застигання. Краще буде залишити сирник на ніч, так він буде набагато смачніше.

Детальніше приготування львівського сирника можна переглянути тут.

Впевнені, тобі сподобається цей рецепт на практиці. Він досить незвичайний і сподобається навіть тим, хто не любить сир.

Раніше ми публікували рецепт сирника від Євгена Клопотенка.

А такожд публікували рецепт медовика від Лізи Глінської.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
2
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Львівськй сирник з шоколадною глазур’ю за старовинним рецептом