Євген Клопотенко – чи не найвідоміший український кулінар, блогер, який повертає віру у кулінарію навіть тим, хто вважає, що готувати не вміє.
Євген вважає, що львівський сирник – це один з найсмачніших десертів з сиру. Який тільки може бути. До того ж, він пропонує додавати в сирник картоплю , а не крохмал (це класичний рецепт від Дарії Цвек, до речі).
Інгредієнти
- 800 г сиру 9%
- 2 картоплини
- 50 г вершкового масла
- 180-200 г цукру
- 1 щіпка солі
- 4 яйця
- 1 лимон
- 1 апельсин
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 50 г родзинок (за бажанням)
- 1 ст. л. борошна + 1 ст. л. борошна для посипання форми
Рецепт карамельного соусу для львівського сирника
- 150 мл вершків 33%
- 150 г цукру
- 1 щіпка солі
Приготування
1. У мисці з’єднайте наступні інгредієнти: 800 г сиру, 180-200 г цукру, 4 яйця, 1 ст. л. борошна, 1 ч. л. ванільного цукру і дрібку солі.
2. Натріть туди ж цедру 1 лимона і 1 апельсина на дрібній тертці.
3. Додайте 50 г м’якого вершкового масла. Перебийте всі інгредієнти блендером до стану однорідного глянцевого крему.
4. Картоплю (2 шт.) відваріть в «мундирі» і дайте повністю охолонути. Очистіть і натріть картоплю на дрібній терці.
5. Введіть картоплю у сирну суміш і за допомогою силіконової лопатки акуратно вимішайте масу.
6. Форму для запікання підготуйте – змастіть вершковим маслом і притрусіть борошном, отримавши «французьку сорочку». Перекладіть сирну масу в форму і розрівняйте. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 60 хвилин.
Як готувати карамельний соус
1. На пательні розтопіть 150 г цукру з дрібкою солі. Ні в якому разі не перемішуйте цукор лопаткою, щоб не запустити процес кристалізації. Можна тільки похитувати пательню з боку у бік для прискорення процесу.
2. Введіть 150 мл теплих вершків. Дуже активно вимішайте соус віничком, щоб застигла карамель розчинилася.
3. Вимішуйте до того моменту, поки соус стане однорідним.
Подавати львівський сирник слід холодним, поливши солоною карамеллю. З цих інгредієнтів виходить 6-8 порцій сирників, а приготування займе приблизно одну годину.
Раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг “Квітка” на кефірі
Коментар 0