Рецепт львівського сирника від Євгена Клопотенка (з секретним інгредієнтом)


Євген Клопотенко – чи не найвідоміший український кулінар, блогер, який повертає віру у кулінарію навіть тим, хто вважає, що готувати не вміє.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Місяць тому, 6.10, я добився того, що борщ офіційно зареєстрували в Україні як національну страву. Ця подія запустила величезну інформаційну хвилю у світі. Спочатку про це написали в The Times @thetimes. Потім – The Washington Post @washingtonpost. Наступними стали The New York Times @nytimes. Далі – підкаст для канадської CBC @cbcnews та десятки похідних статей. Ніколи не міг подумати, що буду спілкуватися з топовими світовими ЗМІ. Подія наробила галасу через те, що борщ – це не просто страва. Це частина української ідентичності та наша національна цінність. Потужний культурний феномен, відповідь на питання «що єднає українців та відрізняє їх від інших націй». 6.10 ми не просто сказали про те, що борщ – український. Ми вчинили опір Росії та її пропаганді, і нас підтримав світ. Хто не знав, в Росії вірять, що борщ – то їхній національний суп. Сусідам після всіх новин трохи поплохєло і мені написали з російсьского ТБ. Я відмовився з ними розмовляти, бо не збираюся підкидати інформаційне паливо в їхню машину пропаганди. Це все – лише початок. Ми ще поговоримо про борщ та Україну зі світом, але вже на більш високому рівні. Перший інформаційний етап підходить до кінця. Далі буде. Ми переможемо! *Подача заявки та реєстрація борщу на національному рівні стали можливими за підтримки ПрАТ Чумак. Залишаю вам за посиланням у профілі статті про борщ, що згадував на початку. ——— Якщо вам зараз сильно закортіло борщу, то зготуйте його за рецептом з klopotenko.com. Чи підіть до @100rokivtomuvpered – я об’їздив всю Україну, щоб відтворити там такий борщ, від якого піднебіння лоскоче. Обійняв.

Допис, поширений Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Євген вважає, що львівський сирник – це один з найсмачніших десертів з сиру. Який тільки може бути. До того ж, він пропонує додавати в сирник картоплю , а не крохмал (це класичний рецепт від Дарії Цвек, до речі).

Інгредієнти

  • 800 г сиру 9%
  • 2 картоплини
  • 50 г вершкового масла
  • 180-200 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 4 яйця
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 50 г родзинок (за бажанням)
  • 1 ст. л. борошна + 1 ст. л. борошна для посипання форми

Рецепт карамельного соусу для львівського сирника

  • 150 мл вершків 33%
  • 150 г цукру
  • 1 щіпка солі

Приготування

1. У мисці з’єднайте наступні інгредієнти: 800 г сиру, 180-200 г цукру, 4 яйця, 1 ст. л. борошна, 1 ч. л. ванільного цукру і дрібку солі.

2. Натріть туди ж цедру 1 лимона і 1 апельсина на дрібній тертці.

3. Додайте 50 г м’якого вершкового масла. Перебийте всі інгредієнти блендером до стану однорідного глянцевого крему.

4. Картоплю (2 шт.) відваріть в «мундирі» і дайте повністю охолонути. Очистіть і натріть картоплю на дрібній терці.

5. Введіть картоплю у сирну суміш і за допомогою силіконової лопатки акуратно вимішайте масу.

6. Форму для запікання підготуйте – змастіть вершковим маслом і притрусіть борошном, отримавши «французьку сорочку». Перекладіть сирну масу в форму і розрівняйте. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 60 хвилин.

Як готувати карамельний соус

1. На пательні розтопіть 150 г цукру з дрібкою солі. Ні в якому разі не перемішуйте цукор лопаткою, щоб не запустити процес кристалізації. Можна тільки похитувати пательню з боку у бік для прискорення процесу.

2. Введіть 150 мл теплих вершків. Дуже активно вимішайте соус віничком, щоб застигла карамель розчинилася.

3. Вимішуйте до того моменту, поки соус стане однорідним.

Подавати львівський сирник слід холодним, поливши солоною карамеллю. З цих інгредієнтів виходить 6-8 порцій сирників, а приготування займе приблизно одну годину.

Раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг “Квітка” на кефірі

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рецепт львівського сирника від Євгена Клопотенка (з секретним інгредієнтом)