Скоро літо, а це ідеальний час для того, щоб приготувати легкий холодний суп. Він швидко вгамує голод і не змусить довго стояти біля плити.
Ми в Популярне вже спробували парочку, і виявилося, що це просто і дуже смачно. М-м-м, рекомендуємо!
Полуничний суп з фісташками
Інгредієнти:
– 300 г полуниці
– 70 мл вершків або йогурту
– 50 мл апельсинового соку
– 100 г цукру
– м’ята
– 30 г фісташок
– 50 мл води
Приготування
1. Помий полуницю, перебери і обсуши.
2. Збий її блендером з цукром, вершками, апельсиновим соком і водою до стану однорідної маси.
3. Отриманий суп постав на 2 години в холодильник.
4. Перед подачею посип полуничний суп подрібненими фісташками і прикраси листочком м’яти.
Гаспачо з огірків
Інгредієнти:
– 300 г огірків
– 1 авокадо
– 50 г сиру фета
– 1 пучок петрушки
-1 лайм
-5 г меленої паприки
– 5 г чорного меленого перцю
– морська сіль
Приготування
1. Огірки почистити і відварити протягом 15 хвилин, потім розрізати на кілька частин.
2. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками.
3. Огірки, авокадо і петрушку збити в блендері в однорідну масу, додати сік лайма, поперчити і посолити.
4. Вилити суп в пластиковий контейнер з кришкою і на 4 години поставити охолоджуватися.
5. Перелити в красиві склянки, присипати паприкою і поламаною на маленькі шматочки фетою.
Суп із солодким перцем і буряком
Інгредієнти:
– 1 маленька цибулина
– 1 варений буряк середніх розмірів
– 1 болгарський перець
– 2 ст. л. лимонного соку
– 400 мл овочевого бульйону
– 1 ст. л. оливкового масла
– сіль і перець за смаком
Приготування
1. Розм’якшуємо цибулю з оливковою олією протягом 2 хвилин в мікрохвильовці при потужності 800 Вт.
2. Додаємо перець і відправляємо знову в мікрохвильовку на 2 хвилини при такій же потужності.
3. Додаємо буряк, лимонний сік, спеції і заливаємо бульйоном. Варимо в мікрохвильовці 10 хвилин при максимальній потужності.
4. Даємо трохи охолонути і подрібнюємо в блендері. Відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Томатний суп з креветками
Інгредієнти:
– 100 г заморожених креветок
– 1 авокадо
– 1 огірок
– 5 штук. Редису
– 1 часточка часнику
– 1 стебло селери
– Кріп
– 400 мл томатного соку
– бальзамічний оцет
– чорний мелений перець
– сіль
Приготування
1. Креветки відварити в киплячій воді протягом 1 хвилини і остудити.
2. Всі овочі покришити. Часник дрібно порубати.
3. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, залити холодним томатним соком.
4. Прикрасити суп зеленню і подавати холодним.
Холодний йогуртовий суп
Інгредієнти:
– 250 мл натурального йогурту
– 100 мл мінеральної газованої води
– 2 яйця
– 1 огірок
– петрушка кріп
– 1/2 ч. Л. гострої гірчиці
– 1 жменя родзинок
– сіль перець
Приготування
1. Замочити родзинки в холодній воді на 5-10 хвилин, потім обсушити їх.
2. Яйця зварити, очистити і дрібно нарізати. Також дрібно нарізати огірок.
3. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. За бажанням додати зелену цибулю.
4. До йогурту додати гірчицю. Потім додати яйця, огірок, зелень і жменю родзинок. Добре все перемішати.
5. Влити мінеральну воду. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати і прибрати настоюватися в холодильник на 2-3 години.
6. Суп подавати холодним.
Обов’язково поділися цими рецептами зі своїми друзями!
Коментар 0