fbpx

5 приголомшливих супів для літа.


Скоро літо, а це ідеальний час для того, щоб приготувати легкий холодний суп. Він швидко вгамує голод і не змусить довго стояти біля плити.

Ми в Популярне вже спробували парочку, і виявилося, що це просто і дуже смачно. М-м-м, рекомендуємо!

Полуничний суп з фісташками

Інгредієнти:

– 300 г полуниці
– 70 мл вершків або йогурту
– 50 мл апельсинового соку
– 100 г цукру
– м’ята
– 30 г фісташок
– 50 мл води

Приготування

1. Помий полуницю, перебери і обсуши.

2. Збий її блендером з цукром, вершками, апельсиновим соком і водою до стану однорідної маси.

3. Отриманий суп постав на 2 години в холодильник.

4. Перед подачею посип полуничний суп подрібненими фісташками і прикраси листочком м’яти.

Гаспачо з огірків

Інгредієнти:

– 300 г огірків
– 1 авокадо
– 50 г сиру фета
– 1 пучок петрушки
-1 лайм
-5 г меленої паприки
– 5 г чорного меленого перцю
– морська сіль

Приготування

1. Огірки почистити і відварити протягом 15 хвилин, потім розрізати на кілька частин.

2. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками.

3. Огірки, авокадо і петрушку збити в блендері в однорідну масу, додати сік лайма, поперчити і посолити.

4. Вилити суп в пластиковий контейнер з кришкою і на 4 години поставити охолоджуватися.

5. Перелити в красиві склянки, присипати паприкою і поламаною на маленькі шматочки фетою.

Суп із солодким перцем і буряком

Інгредієнти:

– 1 маленька цибулина
– 1 варений буряк середніх розмірів
– 1 болгарський перець
– 2 ст. л. лимонного соку
– 400 мл овочевого бульйону
– 1 ст. л. оливкового масла
– сіль і перець за смаком

Приготування

1. Розм’якшуємо цибулю з оливковою олією протягом 2 хвилин в мікрохвильовці при потужності 800 Вт.

2. Додаємо перець і відправляємо знову в мікрохвильовку на 2 хвилини при такій же потужності.

3. Додаємо буряк, лимонний сік, спеції і заливаємо бульйоном. Варимо в мікрохвильовці 10 хвилин при максимальній потужності.

4. Даємо трохи охолонути і подрібнюємо в блендері. Відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Томатний суп з креветками

Інгредієнти:

– 100 г заморожених креветок
– 1 авокадо
– 1 огірок
– 5 штук. Редису
– 1 часточка часнику
– 1 стебло селери
– Кріп
– 400 мл томатного соку
– бальзамічний оцет
– чорний мелений перець
– сіль

Приготування

1. Креветки відварити в киплячій воді протягом 1 хвилини і остудити.

2. Всі овочі покришити. Часник дрібно порубати.

3. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, залити холодним томатним соком.

4. Прикрасити суп зеленню і подавати холодним.

Холодний йогуртовий суп

Інгредієнти:

– 250 мл натурального йогурту
– 100 мл мінеральної газованої води
– 2 яйця
– 1 огірок
– петрушка кріп
– 1/2 ч. Л. гострої гірчиці
– 1 жменя родзинок
– сіль перець

Приготування

1. Замочити родзинки в холодній воді на 5-10 хвилин, потім обсушити їх.

2. Яйця зварити, очистити і дрібно нарізати. Також дрібно нарізати огірок.

3. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. За бажанням додати зелену цибулю.

4. До йогурту додати гірчицю. Потім додати яйця, огірок, зелень і жменю родзинок. Добре все перемішати.

5. Влити мінеральну воду. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати і прибрати настоюватися в холодильник на 2-3 години.

6. Суп подавати холодним.

Обов’язково поділися цими рецептами зі своїми друзями!


Подобається публікація? Тоді поділись нею з друзями у соцмережах!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 приголомшливих супів для літа.