Це досить оригінальна і смачна страва з курячого м’яса. Процес готування не важкий, набір продуктів найпростіший і дешевий. Страву можна готувати як на кожен день, так і зробити святковий варіант.
«Курка в снігу»
Інгредієнти:
- курячі стегна – 8 шт.
- яйця – 4 шт.
- сметана – 150 г
- гірчиця – 1 ст. л.
- сік лимона – 1 ч. л.
- сіль, перець, спеції.
Приготування
Прибираємо кісточки з м’яса, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
М’ясо солимо і перчимо з усіх боків.
Розігріваємо олію і обсмажуємо до рум’яності з усіх боків близько 30 хвилин.
Викладаємо м’ясо в форму для запікання.
Відокремлюємо білки від жовтків.
Жовтки змішуємо з гірчицею і сметаною, соком лимона, сіллю і перцем. Перемішуємо до однорідності.
Заливаємо цим соусом куряче м’ясо.
Білок солимо і збиваємо міксером до стійкої маси.
Білок викладаємо на куряче м’ясо і розрівнюємо.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо до рум’яної білка – близько 20 хвилин. Але час готування залежить від вашої духовки.
Стрва відмінно підходить до самих різних гарнірів, як для звичайної вечері, так і для святкового столу. Можна подавати цю курочку з соусами і салатами.
Раніше ми ділились рецептом грузинського курячого супу чихиртма.
А також публікували рецепт гагаузьких пиріжків без яєць.
Коментар 0