fbpx

Капусту більше не тушкую і не смажу — знаю оригінальний рецепт


Курку з овочами по праву можна вважати дієтичним блюдом. Усі нутріціологи та дієтологи радять також запікати її в рукаві. Щоб відійти від класичних рецептів з картоплею та грибами, пропонуємо приготувати стегенця з капустою у рукаві.

Ця страва підійде як для обіду, так і для вечері. Під час запікання капуста просочиться соком курячого м’яса і знайде дуже приємний аромат.

Інгредієнти

  • капуста- 1 кг
  • курячі ніжки (стегенця) – 4 шт (1 кг)
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • часник – 1-2 зуб.
  • аджика – 1 ч. л.
  • олія – 2 ст. л
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  • Змішай аджику, 1 ст. л. олії і видавлений часник. Курячі стегенця промий, видали зайвий жир і поділи на дві частини.
  • Натри соусом і постав в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Цибулю наріж півкільцями, пошаткуй капусту і натри моркву на великій терці.
  • Змішай овочі, посоли і розімни руками. Додай олію.
  • Овочі виклади в рукав, зверху розмісти стегенця і додай вершкове масло.
  • Запікай при 200 градусах протягом 45 хвилин. Потім акуратно розріж рукав і відправ в духовку до утворення золотистої кірочки.
  • Ось тут можеш глянути детальний відеорецепт:

    Капуста, приготована у рукаві, відрізняється від простої тушкованої. У неї м’якший смак, вона соковита і абсолютно нежирна.

    Раніше ми розповідали, як приготувати справжні білоруські картопляні деруни.

    Твоє враження від прочитаного

    Злий Злий
    0
    Злий
    Мило Мило
    0
    Мило
    Фігня Фігня
    0
    Фігня
    Химерний Химерний
    0
    Химерний
    Подобається Подобається
    2
    Подобається
    О боже О боже
    0
    О боже
    Круто Круто
    1
    Круто
    Що за! Що за!
    0
    Що за!

    Коментар 0

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Капусту більше не тушкую і не смажу — знаю оригінальний рецепт