fbpx

Курячі котлети «Мон Шер»: весь секрет у шпинатно-вершковому соусі


Котлети «Мон Шер» – французький варіант курячих котлеток. Як зазначено в старих кулінарних книгах, це одна з улюблених страв мадам Кліко (повне ім’я – Барбара Ніколь Кліко Понсарден) – французької підприємниці, яка володіє брендом шампанського «Вдова Кліко».

Страва виходить дуже соковитою завдяки вершкам 15%. Але вся родзинка – у незвичайному вершковому соусі зі шпинатом з цікавим секретним інгредієнтом.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш – 700 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Болгарскій перец- 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пуч.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Твердий сир – 50 г
  • Сіль – 3 щіпки
  • Чорний перець (мелений) – 1 щіпка
  • Кмин – 1 щіпка
  • Часник – 1 зубчик
  • Шпинат – 50 г
  • Вершки 15 % – 115 г
  • Вершкове масло – 1 ч. л.
  • Оливкова олія Extra Virgin – 4 ст. л.
  • М’ята — на смак

Спосіб пригоування:

Збий охолоджений фарш. Дрібно поріж перець, цибулю, половину петрушки, додай все в фарш, перемішай.

Вбий яйце, поклади сметану і 1 ст. л. вершків, вичави часник. Ретельно змішай все. Натри сир і додайт у фарш, потім додай туди 2 щіпки солі, перець і кмин, гарненько перемішай.

Сформуй котлети і нагрій пательню. Посмаж котлети на оливковій олії до готовності. Щоб вийшла хрустка скоринка, не закривай котлети кришкою під час обсмаження.

Для соусу розігрій пательню, налий по 1 ст. л. оливкової олії і вершкового масла, додай шпинат (можна використовувати заморожений), вершки і сіль. Подрібни петрушку і м’яту. Тушкуй на середньому вогні 5-7 хвилин.

Готову страву слід обов’язково подавати разом з соусом зі шпинату.

Кожна господиня зацінить цей рецепт! Погодься, навіть така звичайна та буденна страва, як котлетки з курятини, виглядає святково та смачно.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Курячі котлети «Мон Шер»: весь секрет у шпинатно-вершковому соусі