fbpx

Шеф-кухар знаменитого ресторану поділився хитрощами кулінарії


Ресторанні страви завжди зачаровують нас своїм смаком. Але коли намагаєшся приготувати їх вдома, витівка закінчується повним провалом. І справа зовсім не в продуктах! Варто просто володіти декількома секретами від шеф-кухаря. І сьогодні ми ними поділимось!

Отже, ось ці 15 хитрощів.

1. Якщо ти робиш салат зі свіжих соковитих овочів, посоли його до того, як будеш заправляти. Таким чином не вийде суп замість салату.

2. Аби м’ясо було в міру просмажене, полий скибки сумішшю з кукурудзяного крохмалю та яєчного білка. Ця хитрість допоможе приготувати дуже соковите і ніжне м’ясо, яке буде танути в роті.

3. Якщо ти використовуєш у страві сиру цибулю, замочи її в крижаній воді. Вона стане менш гострою, а найголовніше – не залишатиме неприємного присмаку.

4. Якщо придбана кава має гіркий смак, не переймайся! Перед заварюванням додай в неї дрібку солі і трохи кориці. Цей трюк подарує напою м’який смак і божественний аромат.

5. Завжди додавай трохи солі в тісто для випічки. Всього половина чайної ложки може посилити смак інших інгредієнтів і спецій.

6. Щоб приготувати ідеальну випічку без рецепта, змішай рівну кількість борошна і цукру, а яєць візьми стільки ж, скільки і масла (маємо на увазі не об’єм продуктів, а вагу). Максимальна різниця в співвідношенні яєць і масла може становити 20%. Тому корисно запастися кухонними вагами.

7. Додавай в соуси чайну ложку арахісового масла або гірчиці, щоб у них був більш виражений смак. Особливо добре застосовувати цей трюк, якщо страву потрібно тушкувати.

8. Додай трохи горілки в тісто для пирога. Після випікання ти отримаєш дуже хрустку скоринку. Під час приготування спирт випарується, тому смак випічки він не зіпсує. Можна додавати бренді або ром, щоб надати пирогам пікантності.

9. Якщо набридли смажені яйця, ця хитрість для тебе. Розбий яйця в каструлю і замість рослинної олії залий воду, постав страву на вогонь. В результаті вийдуть ідеальні яйця з рідким жовтком.

10. Якщо любиш холодний чай з фруктами, додавай в нього дрібку соди, вона нейтралізує танін.

11. Додай в фарш для котлет трохи панірувальних сухарів. Так вони будуть краще тримати форму і вийдуть злегка хрусткими.

12. Ще одна хитрість для отримання ідеального смаженого м’яса. Промокни сире м’ясо серветкою, щоб воно було сухим, посоли і виклади на сковороду. Врахуй, що вона повинна бути вже добре розігрітою. Використовувати краще сковорідку з нержавіючої сталі або чавунну.

13. Завжди підігрівай чи охолоджуй посуд для подачі на стіл до температури страви. У цьому тобі допоможуть духовка та холодильник. Особливо ця хитрість рятує, коли ти накриваєш стіл для гостей: так їжа буде довше зберігати свою первісну температуру і смак.

14. Зробити соус чилі густішим тобі допоможуть подрібнені чіпси, якщо під рукою немає кукурудзяного борошна. Щоб приготувати такий соус, змішай спочатку борошно (чіпси) з пивом, а потім вже додавай перець.

15. Додавай трохи кукурудзяного крохмалю в яєчню або омлет, щоб страва вийшла більш повітряними і ніжними. Крім того, такий трюк врятує її від підгоряння.

Ось такі маленькі секрети можуть значно підвищити рівень твоїх кулінарних здібностей. І не забудь поділитись своїми таємницями приготування страв у коментарях!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Шеф-кухар знаменитого ресторану поділився хитрощами кулінарії