Заради експерименту вона щодня пила вино. І ось що сталось через півроку!


Міцні алкогольні напої шкодять організму – з цією аксіомою не посперечаєшся. Але як бути з сухим червоним вином, напоєм, про вплив якого на здоров’я точаться палкі дискусії в найрізноманітніших колах суспільства.

Шанувальники напою богів не без підстави стверджують, що населення країн-виноробів лідирує за кількістю довгожителів, а їхні опоненти натякають, що у цих довгожителів не все в порядку з серцем, і вони частіше хворіють на деякі види раку…

Щоб розвіяти всі сумніви, наша редакція знайшла спеціальне дослідження. Його результати показали, що трапиться з організмом людини, якщо щодня випивати келих вина.

Як вино впливає на організм

Працівники ізраїльського університету імені Бен-Гуріона для експерименту створили групу з 224 осіб, у яких був виявлений діабет II типу і які в тій чи іншій мірі змушені були виключити алкоголь з раціону. Всім учасникам була запропонована середземноморська дієта. Потім їх поділили на 3 групи за типом напою, який їм потрібно було включити в меню вечері: звичайна вода, сухе біле вино і червоне вино.

Спочатку через 6 місяців, потім через 24 дослідники зафіксували вельми цікаві показники. «Винна» команда за перші півроку значно поліпшила загальні показники якості сну. Також у них було відзначено значне збільшення в крові хорошого альфа-холестерину (ліпопротеїнів високої щільності), який на противагу поганому знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і атеросклерозу.

Також у тих, хто кожен день випивав 150 мл червоного сухого вина, знизилися показники метаболічного синдрому, зменшилася чутливість до інсуліну, стабілізувався тиск.

Ще один цікавий факт. В ході дворічного дослідження вчені відзначили, що через 60 хвилин після їжі рівень цукру у тих, хто запивав їжу вином, на 30% нижче, ніж у тих, хто просто пив воду.

Експеримент не зробив революційних відкриттів, а лише науково підтвердив майже одностайні зауваження кардіологів, що 200-300 мл червоного сухого вина після збалансованого обіду або вечері позитивно впливають на організм, діють профілактично щодо цукрового діабету, інфаркту міокарда та серцевої недостатності.

Якщо захочеш перевірити дію експерименту на собі, врахуй, що меню піддослідних складалося в основному з риби, овочевих салатів, приправлених неодмінно оливковою олією, невеликої кількості м’яса і фруктів на десерт.

Та варто пам’ятати: перебір спиртного, нехай і благородного походження, користі ще нікому не приніс. Тому знай міру!

Почитавши про користь вина, саме час налити в келих улюбленого сухого і поділитися статею з друзями!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Заради експерименту вона щодня пила вино. І ось що сталось через півроку!