Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що стравою з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч бував на кухні кожної господині в усіх можливих варіаціях: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ти його ще не куштував!
Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією – настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії її подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичного м’яса каракатиці або восьминога. Але, чесно кажучи, ця страва досконала сама по собі.
Картопля запечена в духовці
Інгредієнти
Приготування
1. Ретельно помий картоплю. Відвари її до готовності, а після відклади в сторону і почекай, поки вона охолоне.
2. Тепер кожен плід потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.
3. Вибери форму, в якій будеш запікати. Вилийте в неї оливкову олію. Наріж зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.
4. Склади картоплю в форму притиснутою частиною догори. Картоплини повинні щільно прилягати одна до одної. Посип картоплю розмарином і морською сіллю.
5. Наріж вершкове масло кубиками. Поклади по 1-2 кубика на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).
6. Вистав температуру в духовці на 180-200 ° С. Постав картоплю в духовку. Вона повинна підрум’янитися.
Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молоду картоплю. Але можна приготувати й ту, що є в наявності. Щоб всі картоплини спочатку проварилися, а після пропеклися рівномірно, вибирай картоплю приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалою. Розкажи про таку ідею своїм друзям!
Коментар 0