Смачна страва до святкового столу – запечена картопля по-португальськи


Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що стравою з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч бував на кухні кожної господині в усіх можливих варіаціях: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ти його ще не куштував!

Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією – настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії її подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичного м’яса каракатиці або восьминога. Але, чесно кажучи, ця страва досконала сама по собі.

Картопля запечена в духовці

Інгредієнти

  • 8 картоплин
  • 4 зуб. часнику
  • 30 г вершкового масла
  • 40 мл оливкової олії
  • 2 ч. л. розмарину
  • морська сіль – за смаком
  • Приготування

    1. Ретельно помий картоплю. Відвари її до готовності, а після відклади в сторону і почекай, поки вона охолоне.

    2. Тепер кожен плід потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.

    3. Вибери форму, в якій будеш запікати. Вилийте в неї оливкову олію. Наріж зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.

    4. Склади картоплю в форму притиснутою частиною догори. Картоплини повинні щільно прилягати одна до одної. Посип картоплю розмарином і морською сіллю.

    5. Наріж вершкове масло кубиками. Поклади по 1-2 кубика на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).

    6. Вистав температуру в духовці на 180-200 ° С. Постав картоплю в духовку. Вона повинна підрум’янитися.

    Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молоду картоплю. Але можна приготувати й ту, що є в наявності. Щоб всі картоплини спочатку проварилися, а після пропеклися рівномірно, вибирай картоплю приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалою. Розкажи про таку ідею своїм друзям!

    Твоє враження від прочитаного

    Злий Злий
    0
    Злий
    Мило Мило
    2
    Мило
    Фігня Фігня
    2
    Фігня
    Химерний Химерний
    2
    Химерний
    Подобається Подобається
    19
    Подобається
    О боже О боже
    1
    О боже
    Круто Круто
    3
    Круто
    Що за! Що за!
    3
    Що за!
    Kate

    Коментар 0

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Смачна страва до святкового столу – запечена картопля по-португальськи