Одним з найдешевших, але при цьому найсмачніших та найситніших літніх овочів є кабачок. Якщо просто смажити їх на пательні вже остогидло, пропонуємо цікавий рецепт — кабачки з фаршем та сиром в духовці. На приготування страви піде не більше 25 хвилин.
До речі, не обов’язково брати саме ті інгредієнти, які вказані в рецепті. Ти можеш замінювати їх іншими. Наприклад, курячий фарш можна замінити на свинячий, а помідори – на баклажани або солодкий перець.
Інгредієнти:
- 2 кабачки
- 250 г курячого фаршу
- 2 помідори
- 130 г сиру
- 1 цибулина
- перець і сіль за смаком
Приготування:
1 Наріж кабачки кружечками приблизно 1 см завтовшки. Шкірку можна зняти, а можна залишити.
2 За допомогою невеликої чарки, ножа або спеціального пристосування зроби по центру кожного кружечка отвір. Серцевини не викидай, вони ще знадобляться.
3 Дрібно наріж цибулю, додай його в фарш. Серцевини перетри в блендері до стану кашки і теж додай в фарш.
4 Посоли, поперчи, ретельно перемішай. Змасти деко олією.
5 Виклади на нього кабачки і начини їх підготовленим фаршем.
6 Наріж тонкими часточками помідори. Накрий кожен кабачок часточкою помідора.
7 Випікати кабачки слід 25 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Після цього дістань їх з духовки і посип тертим сиром. Відправ в духовку ще на 10 хвилин.
Кабачки з фаршем та сиром готові, можна подавати на стіл. Не обов’язково брати саме ті інгредієнти, які вказані в рецепті. Ти можеш замінювати їх іншими. Наприклад, курячий фарш можна замінити на свинячий, а помідори – на баклажани або солодкий перець.
Ось що мождна приготувати, коли немає сил смажити кабачки. Не бійся експериментувати, і у тебе вийде приголомшлива літня страва.
Коментар 0