Італійські тістечка «Соффіоні»: райська насолода зі звичайного сиру


Це офіційно: італійські тістечка «Соффіоні» визнані одним з найсмачніших пісочних десертів у світі.

За традицією їх прийнято готувати зі спеціальним сиром рікотта. Однак сучасні промислові кондитери все частіше стали замінювати цей сир звичайним сиром(творогом), так як він вважається більш доступним.

Довгий час рецепт «Соффіоні» тримався у секреті. Але тепер цей десерт може спекти кожен бажаючий. Наша редакція готова поділитися докладною інструкцією приготування цих дивовижних тістечок. Господиньки, записуйте рецепт в своїй кулінарній книзі, передавайте подругам, донькам та матусям.

Італійські тістечка

Інгредієнти для тіста
1 яйце
40 г цукру
150 г борошна
25 г вершкового масла
1 ст. л. цедри лимона

Інгредієнти для крему
200 г сиру
50 г цукру
1 яйце
1 г ваніліну

Приготування

Візьміть глибоку миску і з’єднайте в ній цукор з лимонною цедрою і яйцем.

Гарненько все розмішайте, щоб цукор повністю розчинився. Після цього додайте в миску попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло.

Потім в отриману суміш насипте просіяне борошно і замісіть м’яке податливе тісто.
Далі готове тісто слід загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 15-20 хвилин. Йому доведеться трохи вилежатися до ідеальної гладкості в холодильнику. До слова, щоб не витрачати цей час даремно, можна відразу ж зайнятися приготуванням начинки.

По закінченню необхідного часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 6 рівних частин. А потім з кожної частини формуємо кульку і розгортаємо його в невеликий плоский квадратик. Після чого кожен квадратик акуратно поміщаємо в підготовлені форми для кексів.

А тепер повернемося до начинки. Спершу сир необхідно перетерти через сито, щоб він став гладким і однорідним. Потім змішуємо сир з цукром, яєчним жовтком і ваніліном до однорідності.

Увага! Яєчний білок окремо збиваємо міксером в густу піну. І лише після цього акуратно вмішуємо білкову масу в крем.

Далі готовий сирний крем вкладаємо в формочки, застелені тістом, і загортаємо краї тіста, що звисають, всередину кожного тістечка.

Щоб ніжна начинка не пригоріла, обов’язково накрийте заготовки фольгою, перш ніж помістити їх в духову шафу.

В кінці розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте в ній тістечка протягом 30-35 хвилин.

При бажанні «Соффіоні» можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. Так тістечка стануть ще смачніше!

Такий добротний десерт нікого не зможе залишити байдужим. Особливо його оцінять любителі сирних солодощів.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Італійські тістечка «Соффіоні»: райська насолода зі звичайного сиру