Хто ж не знає, що гречка – зірка серед круп за харчовою цінністю і вмістом білка. Тому її варто вживати тим, хто не їсть в достатній кількості м’яса і риби. На столі таке блюдо довго не затримується. В Європі гречану крупу не так-то і просто знайти.
Але є один рецепт, який в інтернеті ходить під назвою гречка по-польськи (хоча ми в редакції здогадуємся, що це може бути рецептом наших, які виїхали в Польщу)
Гречка по-польськи
Інгредієнти
- 300 г гречаної крупи
- 600 мл води
- 300 г печериць
- 300 г сметани
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль і перець за смаком
- шматочок твердого сиру (за бажанням)
Приготування
Промити крупу, залити водою і варити до готовності.
Перед самою готовністю додати шматочок вершкового масла, щоб каша пнабула виражений вершковий смак і аромат.
Дрібно нарізати цибулю і гриби.
На сковороді з вершковим маслом обсмажити цибулю до прозорості, а потім додати туди ж гриби. Смажити цибулю з грибами близько 15 хвилин, не забуваючи посолити і поперчити за смаком.
В окремій ємності збити сире яйце зі сметаною, посолити і поперчити за смаком.
Змастити маслом форму для випікання.
Викласти частину гречки.
Другим шаром викласти цибулю з грибами.
Засипати гречкою і вилити зверху суміш яйця і сметани, намагаючись рівномірно розподілити її по всій площі.
За бажання можна посипати все сиром.
На 15-20 хвилин пішли в духовку, розігріту до 180 градусів.
Подавати гречку по-польски треба гарячою
Вуаля, гречка по-польськи готова. При бажанні в гречку можна додати моркву, зелень, обсмажені шматочки бекону. Приємного апетиту і вдалих кулінарних експериментів!
Раніше ми давали рецепт гречки по-купецькому з фаршем.
Коментар 0