Гречка по-польськи: ситно, незвично і, головне, дуже смачно


Хто ж не знає, що гречка – зірка серед круп за харчовою цінністю і вмістом білка. Тому її варто вживати тим, хто не їсть в достатній кількості м’яса і риби. На столі таке блюдо довго не затримується. В Європі гречану крупу не так-то і просто знайти.

Але є один рецепт, який в інтернеті ходить під назвою гречка по-польськи (хоча ми в редакції здогадуємся, що це може бути рецептом наших, які виїхали в Польщу)

Гречка по-польськи

Інгредієнти

  • 300 г гречаної крупи
  • 600 мл води
  • 300 г печериць
  • 300 г сметани
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль і перець за смаком
  • шматочок твердого сиру (за бажанням)

Приготування

Промити крупу, залити водою і варити до готовності.

Перед самою готовністю додати шматочок вершкового масла, щоб каша пнабула виражений вершковий смак і аромат.

Дрібно нарізати цибулю і гриби.

На сковороді з вершковим маслом обсмажити цибулю до прозорості, а потім додати туди ж гриби. Смажити цибулю з грибами близько 15 хвилин, не забуваючи посолити і поперчити за смаком.

В окремій ємності збити сире яйце зі сметаною, посолити і поперчити за смаком.

Змастити маслом форму для випікання.

Викласти частину гречки.
Другим шаром викласти цибулю з грибами.

Засипати гречкою і вилити зверху суміш яйця і сметани, намагаючись рівномірно розподілити її по всій площі.

За бажання можна посипати все сиром.

На 15-20 хвилин пішли в духовку, розігріту до 180 градусів.

Подавати гречку по-польски треба гарячою

Вуаля, гречка по-польськи готова. При бажанні в гречку можна додати моркву, зелень, обсмажені шматочки бекону. Приємного апетиту і вдалих кулінарних експериментів!

Раніше ми давали рецепт гречки по-купецькому з фаршем.

А також давали поради, як зварити ідеальну гречку.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
2
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Гречка по-польськи: ситно, незвично і, головне, дуже смачно