Гречка як недорога, ситна і корисна крупа — справжня королева на наших столах. Єдиний недолік, що гречка багатьом приїдається, але навіть це можна поправити.
Пропонуємо спробувати приготувати гречку за цим унікальним рецептом, і ви порадуєте своїх новим незвичайним смаком звичного страви.
Перевірено: таку гречку з задоволенням їдять навіть ті, хто її ніколи не любив. Спробуйте приготувати гречку по-купецькому з фаршем.
Гречка по-купецькому з фаршем
Інгредієнти
- 300 г м’ясного фаршу
- 150 г гречаної крупи
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. томатної пасти
- 3 ст. л. олії
- лавровий лист за смаком
Приготування
Промити і просушити гречку на сковороді, попередньо змащену маслом.
Дрібно нарізати цибулю, обсмажити її з фаршем і тертою морквою.
Додати до овочів томатну пасту і добре перемішати.
Після цього додати гречку і залити окропом, щоб гречка була злегка прикрита водою.
Поперчити, посолити, туші під кришкою на повільному вогні.
У готову вже гречку додати дрібно нарізаний часник, все перемішати. Можна додати лавровий лист і зелень.
Гречка по купецькому на сковороді готова. Смачного!
Повний відеорецепт можна дивитись тут:
Обов’язково рекомендуємо поділитись рецептом друзям, вони будуть в захваті! Процес нагадує приготування плову. Каша виходить розсипчастою, а фарш ніжним і соковитим. Це ароматна, смачна і дуже ситна страва не соромно подати навіть на святковий стіл.
Дивно, але гречану крупу, недорогу і корисну, вживають в їжу тільки деякі народи.
Раніше ми говорили про лимонний пиріг на кефірі.
А також давали рецепт котлет у духовці.
Коментар 0