Як правильно замісити французьке тісто


Французьке тісто (за часів СССР його ще називали так званим “хрущовським”) господині люблять за свою універсальність. З нього можна робити пироги, круасани, булочки. Начинка, по суті, не має значення, адже тісто буде однаково органічно комбінуватися з солоною начинкою, як і з солодкою. Один рецепт, а стільки варацій.

До речі, ще одна назва цього тіста – нічне. Воно дуже зручне, можна ввечері його замісити та поставити у холодильник, а за ніч воно буде підніметься.

Диву даєшся, наскільки легко працювати з цим здобним тістом. Воно виходить м’яким і повітряним. А за один раз можна зробити його багато і потім ще тиждень зберігати в холодильнику.

Сьогодні булочки, завтра пиріг, а післязавтра ватрушки. А чому б і ні? Один раз витратив трохи часу, щоб замісити тісто, і вистачить на весь тиждень щоденної свіжої випічки. Примітка: з цієї кількості продуктів виходить 1,3 кг тіста.

Французьке тісто

Інгредієнти:

650 г борошна
200 г вершкового масла, маргарину або спреда
100 г цукру
2 яйця
250 г молока
1 ч. л. солі (без гірки)
11 г сухих дріжджів

Приготування:

  • У чашу для замішування тіста додати тепле молоко, розтоплене масло і 2 яйця. Туди ж покласти сіль і цукор, потім перемішати все разом.
  • Змішати сухі швидкодіючі дріжджі з просіяним борошном і висипати це в чашу. Далі – процес замішування тіста.

  • Дуже добре, якщо у є тістоміс, тоді можна швидко отримати все готове. Якщо ж такого немає, то нічого страшного, тісто відмінно вимішується руками. Потрібно врахувати, що в його складі дуже багато жирів, тому місити потрібно буде довго, хвилин 15 точно.
  • Якщо тісто ще пористе і ніби рване – продовжуємо місити. В кінці кіців тісто має вийти зовсім гладким.

  • Готове тісто зберігається в холодильнику до 7 днів. Кожен день можна потроху щось готувати. Головне, щоб воно лежало в пакеті або в мисці, накритою харчовою плівкою. А при бажанні тісто можна навіть заморозити!

Обов’язково не забудь розповісти нам потім, яке вийшло тісто. Нам здається, що воно вийде навіть у недосвідчених господинь і господарів.

Джерело: YouTube

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як правильно замісити французьке тісто