Чим фарширувати квітки кабачків: рецепт із сонячної Італії


Якщо ви досі думаєте, що стравами з кабачків нікого не здивувати, значить, прийшов час дізнатися новий рецепт. Але рецепт не просто з кабачків, а з кабачковий квіток.

Фаршировані квітки кабачків

У Туреччині та Італії їх продають на продуктовому ринку і в супермаркетах. Квітки смажать у клярі, запікають, і, звичайно ж, фарширують.

Фаршировані квітки кабачків – справжній італійський шик! Неймовірно красиво і смачно.

Таким же чином можна фарширувати квітки гарбуза, патисонів, кавуна, дині. Але обривати все підряд непотрібно. Для страви знадобляться квіти без зав’язі – пустоцвіти. Збирати їх потрібно вранці, поки не розкрилися.

Фаршировані квітки кабачків

Інгредієнти

40-50 квіток кабачків
1,5 склянки рису
2-3 помідора
2 середні цибулини
7-8 зубчиків часнику
2 ст. л. томатної пасти
100 мл вершків
1 лимон або 50 мл гранатового соку
3 ст. л. олії
1 ст. л. сухих італійських трав (м’ята, перець, паприка, розмарин, орегано)
свіжа зелень (петрушка, м’ята, розмарин)
сіль за смаком

Приготування

Квітки вимити під проточною водою. Вийняти маточки і тичинки.

Рис промити декілька разів в холодній воді. Помідори натерти на крупній тертці. Подрібнити цибулю, часник і зелень.

Змішати рис, овочі, зелень, спеції, томатну пасту, 2 ст. л. олії і сік половини лимона. Посолити начинку і дати трохи постояти, щоб ввібралася рідина.

Ретельно перемішати руками, обережно начинити квіти начинкою і закрити пелюстки.
На дно каструлі з товстим дном налити пару ложок олії, 1 ст. л. томатної пасти, вершки і сік половини лимона. Зверху обережно і максимально щільно викласти квітки.

До верху залити квітки водою і трохи посолити. Накрити кришкою і поставити на вогонь. Після закипання тушити на повільному вогні до повної готовності рису. Подавати з вершковим соусом. Смачного!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Чим фарширувати квітки кабачків: рецепт із сонячної Італії