В житті б не здогадалась, що це таке. Панове, мовчати!


Той, хто бував на рибному ринку в Кореї, обов’язково звертав увагу на невідомих звіряток на прилавках. Їх зовнішній вигляд навіває не зовсім пристойні асоціації, але корейці охоче купують цей продукт і  їдять його із задоволенням!

Наші туристи люблять фотографувати цей дивний делікатес, а потім показувати знімки друзям і питати, що це таке. Редакція «Популярне» також зацікавилася цими дивовижними істотами, тому ми вирішили дізнатися про них більше.

Багато хто називає цих загадкових тварин морськими огірками, але насправді це ще один дивовижний мешканець океану — морський черв’як урехіс. В українській мові немає народної назви для цієї тварини, а ось корейці називають його гебулом або кебулем.

Незважаючи на досить мерзенний зовнішній вигляд, місцеві жителі охоче вживають цих черв’яків в їжу. Причому урехіс користується попитом не лише в Кореї, але також в Японії і Китаї. Більш того, історичні документи свідчать, що в недалекому минулому жителі Сахаліну і Примор’я теж харчувалися подібними хробаками!

Важко повірити, але морських черв’яків зазвичай їдять сирими! Процес їх приготування дуже простий: з ще живого хробака витягують внутрішні органи і видаляють колючі щетинки, розташовані біля рота і на задньому кінці тіла. Після цього з хробака змивають слиз і нарізають невеликими шматочками. Страву подають з сіллю і кунжутним маслом, а також поливають соусом.

Ось як описала свої відчуття українська туристка, яка наважилася спробувати цей незвичайний делікатес: «Морський черв’як нагадує апетитну сосиску. Правда, після приготування урехіс виглядав немов випатраний черв’як, слизький і рожевий, схожий на язик. Зате на смак він виявився несподівано приємним!

Хрустка в’язка плоть віддавала свіжістю морської води. Як не дивно, цей незвичайний черв’як був дуже смачним і не викликав ніяких негативних емоцій».

Крім того, урехіс також їдять у вареному і сушеному вигляді. У китайській кухні цих черв’яків смажать і подають з овочами, а ще розтирають на порошок, який використовують в якості підсилювача смаку. До того ж, хробаків застосовують в традиційній китайській медицині.

Чого тільки людина не використовує в їжу! А ти б ризикнув скуштувати такий делікатес? Напиши в коментарях, які ще екзотичні страви тобі довелося пробувати.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
3
Що за!
Vicky

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

В житті б не здогадалась, що це таке. Панове, мовчати!