Полендвиця – домашнє в’ялене м’ясо, яке не затримується на святковому столі


Багато людей хочуть замінити магазинну ковбасу продуктами, які не містять барвників, консервантів та інших штучних добавок. Один з таких натуральних продуктів – в’ялене м’ясо.

Домашнє в’ялене м’ясо – натуральне на відміну від магазинних делікатесів. Воно має великий термін зберігання, коштує дешевше ковбаси або фаршу з магазину. Купити шматок хорошого м’яса і приготувати його своїми руками – найкраща ідея на великодні свята.

Смак такого продукту можна зробити будь-яким: м’яким, пряним, гострим. Даємо перевірений покроковий рецепт приготування в’яленого м’яса і рекомендації, як правильно приготувати його в домашніх умовах.

Домашня в’ялена свинина

Щоб в’ялене м’ясо свиняче красиво виглядало в розрізі і не пересохло, для приготування краще брати свинячу шию. Рецепт цей для терплячих гурманів, але результат того вартий: байдужим до делікатесу не залишається ніхто.

Інгредієнти

  • 2 кг свинини
  • 500 г солі
  • 2 ч. л. суміші перців
  • 2 ч. л. насіння коріандру
  • 4 г чебрецю
  • 4 г розмарину
  • 5 лаврових листів

Приготування

Промийте і обсушіть свинину паперовими рушниками. Зріжте з м’яса весь зайвий жир.

Подрібніть лавровий лист і коріандр, змішайте з чебрецем і розмарином. Поперчіть м’ясо і натріть спеціями з обох сторін.

Покладіть м’ясо в контейнер, посипте сіллю з усіх боків і відправте в холодильник на два дні. Періодично перевертайте м’ясо, щоб воно як слід засолилось.

Через 2 дні дістаньте свинину з холодильника, промийте проточною водою і обсушіть паперовими рушниками.
Повторно натріть м’ясо залишками спецій, але на цей раз вже без солі.

Загорніть в чисту суху марлю і підвісьте в холодильнику або в іншому провітрюваному прохолодному місці на два тижні.

Якщо в’ялити м’ясо в холодильнику, то два рази а день його обов’язково потрібно перевертати.
В’ялене м’ясо готове, смачного!

Зауважимо, що в’ялена свинина в домашніх умовах виходить дуже смачною. Таке м’ясо – відмінна альтернатива магазинним сосисок і ковбас. Покажіть ці рецепти рідним та друзям.

Раніше ми давали класичний рецепт пасочки від Дарії Цвек.

А також ділились рецептом, як замаринувати свинину.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Полендвиця – домашнє в’ялене м’ясо, яке не затримується на святковому столі