Улюблені деруни в блендері за 3 хвилини (без терки)


Деруни — проста, швидка та традиційна для українців страва. Їх подають з грибами, м’ясом, овочами або як самостійну страву.

Готуються вони простіше простого: картоплю натирають на терці і змішують з цибулею. Потім обсмажують до красивого золотистого кольору і подають ще гарячими. Але процес приготування цієї страви можна прискорити. Ми розповімо вам, як приготувати деруни в блендері.

Смак картопляних дерунів безпосередньо залежить від консистенції маси. Якщо натерти картоплю вручну, маса не буде однорідною. А от подрібнені в блендері до стану пюре в овочі зроблять деруни дуже ніжними.

Інгредієнти

  • Картопля — 1 кг
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 1 стакан
  • Олія — 100 мл
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Очисти цибулю і картоплю, наріж невеликими шматками.

2. За допомогою блендера перемели окремо картоплю, а потім цибулю.

3. Змішай пюре з овочів і додай яйця. Добряче перемішай.

4. Додай борошно. Залежно від соковитості картоплі кількість борошна може відрізнятись.

5. Приправ сіллю і перцем. Смаж на розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Традиційно картderuny-v-blenderiопляні деруни вживають зі сметаною. Дехто з господинь , окрім солі та перець, додає ще базилік, часник чи інші спеції — все залежить від вподобань та фантазії.

Раніше ми розповідали, як правильно готувати молоду картоплю.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Улюблені деруни в блендері за 3 хвилини (без терки)