Деруни — проста, швидка та традиційна для українців страва. Їх подають з грибами, м’ясом, овочами або як самостійну страву.
Готуються вони простіше простого: картоплю натирають на терці і змішують з цибулею. Потім обсмажують до красивого золотистого кольору і подають ще гарячими. Але процес приготування цієї страви можна прискорити. Ми розповімо вам, як приготувати деруни в блендері.
Смак картопляних дерунів безпосередньо залежить від консистенції маси. Якщо натерти картоплю вручну, маса не буде однорідною. А от подрібнені в блендері до стану пюре в овочі зроблять деруни дуже ніжними.
Інгредієнти
- Картопля — 1 кг
- Цибуля — 1-2 шт.
- Яйце — 2 шт.
- Борошно — 1 стакан
- Олія — 100 мл
- Чорний мелений перець за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
1. Очисти цибулю і картоплю, наріж невеликими шматками.
2. За допомогою блендера перемели окремо картоплю, а потім цибулю.
3. Змішай пюре з овочів і додай яйця. Добряче перемішай.
4. Додай борошно. Залежно від соковитості картоплі кількість борошна може відрізнятись.
5. Приправ сіллю і перцем. Смаж на розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Традиційно картderuny-v-blenderiопляні деруни вживають зі сметаною. Дехто з господинь , окрім солі та перець, додає ще базилік, часник чи інші спеції — все залежить від вподобань та фантазії.
Раніше ми розповідали, як правильно готувати молоду картоплю.