З’ясувалося, чому хека продають без голови. Продавці рибних прилавків приховували це!


Чи є серед наших читачів завзяті рибалки? Якщо так, то інформація з нашої статті швидше за все і так тобі відома, але, цілком ймовірно, що ти відкриєш для себе щось нове.

Як би там не було, але практично кожен з нас любить рибу і морепродукти. Якщо ти, наприклад, не любиш маринований оселедець або запечену скумбрію, то ймовірно не відмовишся від філе сьомги або осетра.

Сьогодні ми хочемо пролити світло на таке питання. Чому всіма улюбленого хека продають без голови?

Для початку розберемося, хто такий хек і чому ми так любимо м’ясо цієї риби. Хек – морська риба із загону тріскових. Він визнаний найсмачнішою і корисною рибою серед тріскових.

Дієтологи рекомендують м’ясо хека, оскільки воно легко засвоюється і містить в собі безліч корисних для організму вітамінів.

Дорослі особини досягають довжини 50-70 сантиметрів і ваги 2,5-3 кілограми. Тулуб риби плоский і витягнутий. М’ясо нежирне, ніжне і легко відділяється від більшої частини кісток.

Хек – хижа риба. У перші роки життя харчується темісто, калянусами і креветками. Після досягнення статевої зрілості починає полювати на оселедець, скумбрію і кальмарів.

Найбільш успішні представники тріскових живуть до 10-12 років. Більшість же попадається в мережі рибалок, а потім вирушає на прилавки, де ми їх і купуємо.

А продають їх без голів, тому що не хочуть травмувати твою ніжну дитячу психіку. Ти тільки подивися на цю злісну пику вбивці, який без жалю патрає бідних скумбрій та кальмарів. Вагітні жінки і діти, будь ласка, перегорніть фото цих бандитів, продовживши читання.

Попався? Це жарт! Насправді хека обезглавлюють для того, щоб м’ясо довше зберігалося. Як відомо, риба гниє з голови, тому доводиться відрізати її і віддавати на розтерзання коту Ваську.

На додачу хочемо дати тобі кілька порад, якими необхідно керуватися при покупці цієї риби. Потрібно уважно оглянути хека, щоб переконатися, що тушка була повторно заморожена.

Зазвичай після заморозки рибу покривають тонким шаром льоду, щоб вона не висохла при зберіганні. Деякі недобросовісні продавці настільки морозять рибу, що шар льоду перевищує масу самої тушки. Виходить, що покупець платить за воду. До того ж, при такому заморожуванні смакові якості втрачаються.

Потрібно також відмовитися від риби, яка занадто легка. Це вірна ознака того, що її давно заморозили і вона вже висохла.

Якщо ж форма риби неприродна, ламана, то, швидше за все, її морозили кілька разів. Негайно викинь цю гидоту і біжи в інший магазин.

Про способи приготування хека ми не будемо тобі говорити. У кожної господині свої улюблені рецепти і секретні інгредієнти, які роблять рибні страви унікальними.

Сподіваюся, що смертоносні щелепи хека не сильно налякали тебе і не відбили бажання купувати м’ясо цієї риби. Як не крути, а хек – хижак, який потрапляє на стіл до головної ланки в харчовому ланцюжку нашої планети – людини.

Поділися з нами своїми рецептами приготування цієї риби і розкажи, чи не налякала тебе її зловісна морда?


Подобається публікація? Тоді поділись нею з друзями у соцмережах!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
4
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

З’ясувалося, чому хека продають без голови. Продавці рибних прилавків приховували це!