Рецепт біксвіту на лимонаді: таким високим він ще не був ніколи


Повітряний, ніжний, такий смачний! Бісквіт – основа десятків рецептів тортів і тістечок. Ділимось невеликим трюком, з яким у вас вийде дійсно пишний, пружний і ароматний бісквіт.

Секрет такого ефекту криється в одному інгредієнті — газований лимонад. Саме за рахунок бульбашок газу тісто піднімається вище і швидше. Навіть недосвідчена господиня зможе здивувати рідних приголомшливою випічкою!

Бісквіт на лимонаді

Бісквіт за цим рецептом можна випікати двома способами: в духовці і в мультиварці. Як готувати в духовці – дивіться нижче. В мультиварці ж просто виставляєте режим «Випічка» і час (50 хвилин). Після звукового сигналу витягаєте бісквіт з чаші, перевертаєте і печете ще 50 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яйце 4 шт.
  • Цукор 1,5 стак.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Лимонад 1 стак.
  • Олія 1 стак.
  • Пшеничне борошно 3 стак.
  • Розпушувач 10 г

Приготування

Борошно просійте з розпушувачем.

В окремій мисці збийте яйця, зі звичайним і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, цівкою влийте олію, потім влийте лимонад.

Частинами додайте муку. Вилийте тісто в форму для випічки (з високими бортиками), змащену олією. Відправте бісквіт в духовку на 40 хвилин випікатися при 180 градусах.

Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.

Після закінчення приготування залиште виріб в вимкненій духовці ще на 20 хвилин. Після цього форму дістаньте і негайно вийміть з неї бісквіт.

Відмінний варіант для швидкої буденної магії біля плити. Готовим бісквітом можна ласувати просто так, а можна розділити на три коржа і промазати будь-яким кремом, джемом або горіховою пастою. Кличте друзів на чай і діліться відмінним рецептом.

Раніше ми публікували рецепт класичного італійського кексу «Дванадцять ложок».

А також давали рецепт класичного англійського різдвяного кексу.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
1
Злий
Мило Мило
12
Мило
Фігня Фігня
6
Фігня
Химерний Химерний
10
Химерний
Подобається Подобається
95
Подобається
О боже О боже
5
О боже
Круто Круто
36
Круто
Що за! Що за!
11
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рецепт біксвіту на лимонаді: таким високим він ще не був ніколи