fbpx

Готуємо справжні картопляні колдуни: оригінальний рецепт з Білорусі


Колдуни – гордість білоруської, литовської та польської кухні (страва пішла від часів Речі Посполитої). Традиційно цю легендарну страву готували з борошна та яєць, але з часом звичний рецепт трохи змінився, і у білорусів з’явилася можливість насолоджуватися чимось більш схожим на деруни. В наші дні у Білорусі зазвичай таку смакоту подають зі сметаною та зеленню.

View this post on Instagram

В моем далёком-далёком детстве моя прабабушка готовила самые вкусные на свете колдуны (деруны с фаршем). Я крайне редко их готовлю, и вовсе не потому, что не умею так вкусно, как она, а скорее оттого, что блюдо это совершенно #непп Зато иногда это так #вкусно 👍 #колдуны #колдунысмясом #колдунысфаршем #драникисфаршем #драникисмясом #дерунысмясом #дневникпитания #дневникпохудения #дневникпп #люблюготовить #готовлювкусно #готовлюдома

A post shared by Ирина Кадочникова Красноярск (@irina_home_food) on

Редакція Популярне залюбки ділиться рецептом справжніх білоруських картопляних колдунів.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • свиний (свино-яловичий) фарш – 350 г
  • цибуля – 2 шт.
  • борошно – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування риготування:

  1. Очисти і подрібни 1 цибулину, обсмаж її на олії разом з фаршем. Додай сіль і чорний мелений перець за смаком.
  2. Очисти і натри на крупній тертці картоплю, відіжми отриману масу від зайвої рідини.
  3. Додай яйця, борошно, сіль, перець за смаком і попередньо очищену цибулину (краще пропустити її через м’ясорубку). Гарненько все перемішай.
  4. За допомогою столової ложки виклади на пательню картопляну масу, розрівняй її так, щоб вийшло кілька однакових за розміром паляничок. Потім виклади на картоплю м’ясну начинку і накрий її ще однієї картопляною паляничкою.
  5. Обсмажуй колдуни на повільному вогні до золотистої скоринки з двох сторін.

Порада від редакції: обсмажені колдуни потім складаємо в каструльку, заливаємо бульйоном, щоб рідина повністю закривала їх, і якщо потрібно, досолюємо. Ставимо на вогонь і після закипання тушкуємо хвилин 30. Хто любить, колдуни також можна запекти в духовці.

Обов’язково порадуй своїх домашніх такими золотистими колдунами з ситною м’ясною начинкою.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Готуємо справжні картопляні колдуни: оригінальний рецепт з Білорусі