Колдуни – гордість білоруської, литовської та польської кухні (страва пішла від часів Речі Посполитої). Традиційно цю легендарну страву готували з борошна та яєць, але з часом звичний рецепт трохи змінився, і у білорусів з’явилася можливість насолоджуватися чимось більш схожим на деруни. В наші дні у Білорусі зазвичай таку смакоту подають зі сметаною та зеленню.
Редакція Популярне залюбки ділиться рецептом справжніх білоруських картопляних колдунів.
Білоруські колдуни
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг
- свиний (свино-яловичий) фарш – 350 г
- цибуля – 2 шт.
- борошно – 2 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування риготування:
- Очисти і подрібни 1 цибулину, обсмаж її на олії разом з фаршем. Додай сіль і чорний мелений перець за смаком.
- Очисти і натри на крупній тертці картоплю, відіжми отриману масу від зайвої рідини.
- Додай яйця, борошно, сіль, перець за смаком і попередньо очищену цибулину (краще пропустити її через м’ясорубку). Гарненько все перемішай.
- За допомогою столової ложки виклади на пательню картопляну масу, розрівняй її так, щоб вийшло кілька однакових за розміром паляничок. Потім виклади на картоплю м’ясну начинку і накрий її ще однієї картопляною паляничкою.
- Обсмажуй колдуни на повільному вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Порада від редакції: обсмажені колдуни потім складаємо в каструльку, заливаємо бульйоном, щоб рідина повністю закривала їх, і якщо потрібно, досолюємо. Ставимо на вогонь і після закипання тушкуємо хвилин 30. Хто любить, колдуни також можна запекти в духовці.
Обов’язково порадуй своїх домашніх такими золотистими колдунами з ситною м’ясною начинкою.
Коментар 0